Ordbog
/
Forudbetalt leje

Forudbetalt leje

Forudbetalt leje er en udlejers sikkerhed for at lejer ikke flytter fra den ene dag til den anden uden at han/hun kan nå at finde en ny lejer. Et eksempel kunne være at du på forhånd har forudbetalt 3 måneders husleje, hvilket så vil sige at der ikke skal betales husleje de 3 sidste måneder af lejeperioden - Opsigelsesfristen er således 3 måneder.

Tilføjet
11/8/2023
Sidst opdateret
3/8/2023

Hvad er forudbetalt leje?

Forudbetalt leje er en udlejes sikkerhed for at lejer ikke flytter fra den ene dag til den anden uden at han/hun kan nå at finde en ny lejer.

Et eksempel kunne være at du på forhånd har forudbetalt 3 måneders husleje, hvilket så vil sige at der ikke skal betales husleje de 3 sidste måneder af lejeperioden - Opsigelsesfristen er således 3 måneder.

Hvor meget må der opkræves i forudbetalt leje?

Ifølge lejeloven må der maksimalt opkræves tre måneders husleje som forudbetalt leje ved indflytning. (jf. https://www.lejeloven.dk/lejer/indskud)

Opsigelse og forudbetalt leje

Den forudbetalte leje skal fratrækkes fra de sidste måneders husleje. Er du f.eks. blevet opkrævet to måneders husleje ved indflytning, skal du i de sidste to måneder du bor i lejemålet derfor ikke betale husleje.

Hvis du fraflytter lejemålet før lejeperioden udløber har udlejer genudlejningspligt.

Det vil altså sige, at hvis du du ønsker at flytte ud før opsigelsesperioden slutter, skal udlejer bestræbe sig efter at finde en ny lejer i den periode.

Hvis lejer ikke gør det store for at finde en ny lejer, skal du ikke betale for den periode, hvor det var meningen lejer skulle have fundet en ny.

Hvis udlejer finder en ny lejer skal den gamle lejer ikke betale husleje fra den dag, hvor den nye flytter ind.

Dog hvis udlejer har gjort alt for at finde en ny lejer til lejemålet uden held, skal der betales for hele opsigelsesperioden.

For at få bedst mulig rådgivning kan det derfor være en god idé at sparre med en fagperson som er ekspert på dette område.

Almindelig husleje som forudbetalt leje

Hvis der ikke skal betales forudbetalt leje, betyder det, at der skal betales husleje som normalt frem til den dag du flytte.

Udlejer kan dog vælge at lade være med at opkræve husleje hver måned, men i stedet gøre det f.eks. hver anden måned.

Det vil sige opkræve husleje for to måneder ad gangen. I sådanne tilfælde gælder det dog stadig, at der maksimalt kan opkræves husleje for tre måneder ad gangen.