Ordbog
/
Huslejerestance

Huslejerestance

Huslejerestance opstår, når en lejer ikke betaler husleje til tiden, og udlejer kan reagere ved at sende et påkrav med en 14-dages betalingsfrist, hvorefter lejemålet kan ophæves, hvis betalingen udebliver; systemer som eindom kan hjælpe med at sikre, at disse procedurer overholder lovgivningen.

Tilføjet
21/6/2024
Sidst opdateret
21/6/2024

Huslejerestance

Huslejerestance dækker over situationen, når lejer ikke har betalt sin husleje. Her kan du læse om, hvordan udlejer kan og må reagere, og hvordan eindom kan hjælpe i en situation, når lejer ikke betaler sin husleje til tiden.

I Lejeloven er der regler for, hvordan man må reagere som udlejer, når en lejer ikke betaler husleje. Hos eindom er det nemt at håndtere en situation, hvor huslejen ikke bliver betalt, da systemet sikrer, at du opfylder reglerne for, hvordan du må reagere i en situation, hvor du mangler husleje fra din lejer.

Her er nogle af reglerne for, hvordan en huslejer skal reagere, hvis lejer ikke har betalt sin leje, altså huslejerestance. Først skal der sendes et påkrav til lejer, hvis huslejen ikke er betalt til tiden. Dette påkrav skal indeholde en opgørelse af det skyldige beløb. Dette påkrav kan automatisk skabes gennem eindom. I dette påkrav skal lejer varsles om en frist på 14 dage, hvor de kan betale det skyldige beløb.

Det skal også fremgå, at manglende betaling inden for fristen betyder, at lejemålet vil blive ophævet, og dette kan udlejer gøre skriftligt. I den skriftlige ophævelse skal det fremgå, at lejemålet er ophævet på grund af manglende betaling.

Der kan være mange årsager til, at du som udlejer gerne vil sende flere betalingspåmindelser og påkrav inden, at du opsiger lejemålet, eller at du endda vil tilbyde en afdragsordning i dialog med lejeren, så I kan lægge en plan for, hvordan beløbet bliver betalt. I eindom kan systemet hjælpe dig med at lave både påkrav og betalingspåmindelser, så du er sikker på, at du agerer inden for loven, hvis du som udlejer står i en situation, hvor lejer mangler eller er forsinket med at betale sin husleje.