Ordbog
/
Lav en lejekontrakt

Lav en lejekontrakt

Du kan nemt lave en lejekontrakt online ved at bruge standardiserede skabeloner, som sikrer, at kontrakten overholder dansk lovgivning og beskytter både lejer og udlejers rettigheder, eller du kan lave din egen kontrakt baseret på disse skabeloner for at sikre fyldestgørende information.

Tilføjet
21/6/2024
Sidst opdateret
21/6/2024

Lav en lejekontrakt

Står du og skal bruge en lejekontrakt, kan du selv lave en lejekontrakt online. Det er nemt, hurtigt og effektivt. Der findes mange standardiserede lejekontrakter, som du kan finde online. De indeholder forskellige detaljegrader og indhold, som du skal udfylde, hvis du er udlejer af et lejemål. Dog er der nogle faktorer, du skal være opmærksom på, når det kommer til lejekontrakter. Først og fremmest er det væsentligt, at din lejekontrakt, som du finder online, skal indeholde nok data, så du er sikker på, at lejekontrakten er fyldestgørende. Desuden er det vigtigt, at lejekontrakten overholder gældende dansk lovgivning på lejeområdet og desuden er juridisk gyldig og beskytter både lejer og udlejers rettigheder.

Den lejekontrakt du bruger skal altså som minimum indeholde korrekt data om lejer og udlejer såsom navn og kontaktinformation. Den skal også indeholde en beskrivelse af lejemålet, dets størrelse, adresse og faciliteter. Desuden skal kontrakten indeholde lejemålets varighed, information om vedligeholdelse og ændringer i lejemålet og ikke mindst om opsigelse, og hvordan en opsigelse skal foregå.

Der er altså en del information, du skal være sikker på, at en lejekontrakt indeholder. Du kan finde flere standardiserede lejekontrakter online, som kan være fordelagtige at bruge, så længe du husker at tjekke, om de er fyldestgørende, beskytter jeres rettigheder og overholder gældende dansk lovgivning. På borger.dk kan du eksempelvis finde en standardiseret lejekontrakt online.

Lav din egen lejekontrakt

Du kan også lave din egen lejekontrakt, såfremt du ikke ønsker at bruge en af de standardiserede lejekontrakt-skabeloner, som du har fundet online. Her kan du for eksempel downloade en af de standardiserede lejekontrakter online og bruge den som inspiration, så du er sikker på at få den vigtige data med i din egen lejekontrakt. På den måde kan du selv tage ejerskab over kontrakten.

Hvis du på den anden side vurderer, at du hellere vil spare tiden og blot benytte en af de mange standardiserede lejekontrakter, du kan finde online, står dette dig frit for. Du gør dog stadig klogt i at sikre, at det indhold vi har nævnt ovenover er med i lejekontrakten, så både lejer og udlejer er på den sikre side og desuden overholder den gældende lovgivning, når det kommer til udlejning af lejemål og lejekontrakter.